Kafići u Hrvatskoj ostaju zatvoreni, ali uz mogućnost prodaje pića za poneti

Region 11. feb. 202116:11
Podeli:
Hrvatska, kafić
Izvor: Denis LOVROVIC/AFP (ilustracija)

Premijer Hrvatske Andrej Plenković najavio je blago popuštanje mera od ponedeljka, 15. februara, ali će kafići i dalje ostati zatvoreni s tim da će moći da prodaju piće za poneti, bez otvaranja terasa.

Uz to se otvaraju teretane, fitnes centri, kladionice, kazina, automat klubovi, kao i škole stranih jezika i dečje radionice, a sve uz epidemiološke mere koje će Nacionalni štab civilne zaštite u medjuvremenu precizirati.

„Popuštamo mere u ugostiteljstvu, sportskim aktivnostima, u domenu dece i njihovih aktivnosti, kao i u četvrtom domenu koji se tiče kladionica i slično. Došli smo do takve epidemiološke slike da to od 15. februara možemo da priuštimo“, rekao je Plenković na konferenciji za novinare.

Upitan znači li to da će država prestati da im isplaćuje naknade, Plenković je odgovorio da će one važiti i u februaru, dok će se za dalje videti.

Plenković je rekao da će sve mere biti na snazi do 1. marta kada će ponovo biti razmotrene u skladu s epidemiološkom situacijom.

U Hrvatskoj su od početka decembra na snazi strože mere u borbi protiv koronavirusa u okviru kojih su zatvoreni kafići, restorani, teretane i dečje igraonice.

Za razliku od kafića, restorani su mogli da rade dostave. Tržni centri i prodavnice su otvorene.

Početkom februara omogućene su sportske aktivnosti na otvorenom, a ponovo su otvorene i škole.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.

Komentari

Vaš komentar