Kabinet Đukanovića: Sramota kako se Rusija ophodi prema Crnoj Gori i predsedniku

Region 21. sep. 202123:1414 komentara
Podeli:
Izvor: N1

Kabinet predsednika Crne Gore Mila Đukanovića saopštio je da je "sramota" kako se Rusija ophodi prema Crnoj Gori i njenom predsedniku.

Oni su reagovali na navode portparolke Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marije Zaharove, koja je odbacila optužbe da se Moskva meša u unutrašnja pitanja Crne Gore.

Pročitajte još

U saopštenju iz Đukanovićevog kabineta se navodi da predstavnici i svetovne i duhovne vlasti Rusije, nastavljaju sve otvorenije da se mešaju u unutrašnja pitanja Crne Gore, uz grubo klevetanje šefa prijateljske države, izmišljajući da većina građana Crne Gore podržava SPC.

„Ne mogu da sakriju ustvari koliko ih boli, kako kažu, takozvana evroatlantska orijentacija Crne Gore. Ali im ne smeta što su srpski patrijarh i srpski mitropolit dostavljeni na Cetinje helikopterom NATO snaga, prikriveni pancir ćebetom“,navedeno je u saopštenju.

Tu akciju, ističu u saopštenju, podržava i Rusija.

„Kad već toliko pričaju o sramoti – zaista sramota za jednu tako veliku, značajnu zemlju, kako se ophodi prema Crnoj Gori i njenom predsedniku“, navedeno je u saopštenju.

Komentari

Vaš komentar