Jutarnji list: Iza bivšeg gradonačelnika Bandića imovina od tri miliona evra

Region 05. jan 202211:211 komentar
Izvor: Sanjin Strukic/PIXSELL

Najmanje 20 miliona kuna (nešto manje od tri miliona evra) mogla bi danas da vredi ostavština pokojnog zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, objavio je Jutarnji list.

Pročitajte još:

Do tog iznosa došlo se računajući poznate nekretnine, pokretna imovina i umetnine u Hrvatskoj i BiH, a koje je uz Bandića vezao Županijski sud u Zagrebu i vlasnički su razasute na nekoliko strana, uključujući njegovog brata Dragu Bandića, ali i porodicu Brzica iz Imotskoga, piše Jutarnji.

Kako se navodi, sud je Bandiću pripisao četiri stana u Zagrebu vrednosti oko 10 miliona kuna, vikendicu u Samoboru, umetnička dela i oldtajmere, a tu je i imanje u Hercegovini od 10 miliona kuna.

Priču o „mitskoj imovini“ Milana Bandića, kojoj je u ukupnosti gotovo nemoguće ući u trag, pokrenula je nedavno njegova supruga Vesna Bandić, koja je za Jutarnji rekla da bi uskoro mogla ostati bez svega.

Njoj, prema zvaničnim podacima, pripada tek deo Bandićeve procenjene ostavštine, jer ne može postići dogovor sa bratom svoga pokojnog supruga Dragom Bandićem.

Iz javnih katastarskih podataka vidi se da na Vesnu Bandić službeno glase samo dve nekretnine, polovina stana u Bužanovoj i vikendica u Samoboru.

Za tri nekretnine, stanove na Krugama, Jarunu i Gračanima, Vesna Bandić kaže da nikad nije čula i da se nisu pojavili u njegovoj ostavštini.

Komentari

Vaš komentar