Još 544 nova slučaja zaraze koronavirusom u Hrvatskoj, preminulo 12 osoba

Region 25. feb. 202111:38 > 11:57
Podeli:
Izvor: N1

U Hrvatskoj je tokom poslednja 24 časa od posledica zaraze koronavirusom umrlo 12 obolelih, a potvrđena su 544 nova slučaja infekcije, saopštio je Nacionalni štab Civilne zaštite.

U Hrvatskoj su trenutno aktivna 2.933 slučaja kovida 19, od kojih je 790 pacijenata na bolničkom lečenju, a 70 ih je na respiratoru.

U četvrtak je tačno godinu dana od kada je u Hrvatskoj zvanično registrovan prvi slučaj koronavirusa, a od tada je ukupno testirano 1.327.769 uzoraka, registrovana su 241.592 slučaja zaraze, a od posledica infekcije umrlo je 5.489 obolelih.

Otvaraju se terase kafića i restorana

Premijer Hrvatske Andrej Plenković najavio je blago popuštanje mera, pa će se posle tri meseca, od ponedeljka, otvoriti terase kafića i restorana, ali će unutrašnji deo tih objekata i dalje biti zatvoren.

U sklopu novih blagih popuštanja, od 1. marta omogućiće se i održavanje treninga u zatvorenim prostorima, uz neke specifičnosti s obzirom na kontaktne i kolektivne sportove

„Apelujem na sve da budemo oprezni, imamo nekoliko manjih žarišta. Ne bismo smeli da budemo preterano opušteni, ali mislim da su mere primerene okolnostima. Ako se situacija pogorša, mere se uvek mogu i pooštriti“, izjavio je Plenković na sednici Vlade.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.

Komentari

Vaš komentar