Janša Džaferoviću: Ne postoji „non pejper“ koji predlaže prekrajanje granica BiH

Region 16. apr. 202117:3910 komentara
Podeli:
Izvor: N1

Član Predsedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović razgovarao je telefonom sa premijerom Slovenije Janezom Janšom, koji mu je rekao da ne postoji "non pejper" u kom se predlaže povreda teritorijalnog integriteta BiH, javlja agencija Anadolija.

”Telefonski razgovor je usledio na poziv premijera Slovenije Janeza Janše, koji je obavestio člana Predsedništva Džaferovića da ne postoji ‘non pejper’ koji bi se mogao dovesti u vezu sa Vladom Slovenije, a koji bi uključivao prekrajanje granica ili povredu teritorijalnog integriteta Bosne i Hercegovine”, navodi se u saopštenju koje je prosledilo Predsedništvo BiH.

Povezane vesti:

Navodi se kako je Janša kazao da Slovenija podržava suverenitet i teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine, kao i njen evroatlantski put, poštujući u potpunosti Dejtonski mirovni sporazum.

Član Predsedništva BiH Džaferović je kazao da u startu treba onemogućiti svaku priču o etničkim i teritorijalnim podelama Bosne i Hercegovine, kao i da je jedini put za Bosnu i Hercegovinu njena dalja unutrašnja reintegracija i evroatlantska integracija.

Razgovarano je o predsedavanju Slovenije Evropskom unijom u narednom periodu, kao i o predstojećem Samitu Evropska unija – Zapadni Balkan, čiji će Slovenija biti domaćin, a čija bi glavna tema trebala da bude ubrzanje integracije država Zapadnog Balkana u Evropsku uniju.

Komentari

Vaš komentar