Izetbegović: Napravićemo normalnu zemlju, mislim da je Dodik prešao meru

Region 08. avg. 202113:5344 komentara
Podeli:
Izvor: N1/arhiva

Predsednik Stranke demokratske akcije Bakir Izetbegović rekao je, na godišnjicu rođenja prvog predsedavajućeg Predsedništva BiH, njegovog oca Alije, da se ne može dopustiti da se u BiH negira genocid i slave ratni zločinci, ali u isto vreme mora se situacija smirivati.

Na pitanje da li će doći do sastanka člana Predsedništva BiH Milorada Dodika i novog visokog predstavnika u BiH Kristijana Šmita, te do raspleta situacije, Izetbegović misli da hoće, prenosi N1 Sarajevo.

Povezane vesti

“Dodik krene sa takvim preteškim rečima, pa onda reterira. Mislim da će se u BiH kao nakon nekog velikog zemljotresa dešavati mali potresi i da ćemo mi ovde napraviti normalnu zemlju. Ne znam hoće li u tome učestvovati Milorad Dodik, mislim da je prešao meru. Ako se vrati na pozicije od pre 10, 15 godina mogao bi i on biti jedan od onih koji će napraviti društvo gde omladina ne odlazi, gde se penzioneri ne boje budućnosti i niskih penzija. To smo odavno mogli biti da nije bilo ovakve neodgovorne politike koja je dolazila od Milorada Dodika”, naveo je Izetbegović.

Kako je naveo, u utorak je trebalo da bude održan sastanak kolegijuma oba doma državnog parlamenta sa Kristijanom Šmitom, ali je to odloženo jer pojedini članovi kolegijuma nisu tu.

Takođe je naveo da je istinita definicija njegovog oca Alije Izetbegovića „da Bosna i Hercegovina nije samo parče zemlje na Balkanu, nego da je to ideja da različiti ljudi, vere, nacije, kulture, mogu da žive zajedno.

„Nas nije niko terao pre 200, 300, 400 godina da tu pravimo bogomolje pomažući jedni drugima, koje se oslanjaju faktički jedna na drugu, to smo mi. Alija Izetbegović se borio za poziciju Bošnjaka na taj način, da žive u miru sa svojim komšijama i da sačuvaju svoju veru. I mi smo vratili svoje ime, vratili ime našeg jezika. Naša vera se vratila. Nigde nemate punije bogomolje mladih ljudi, nego u Bosni i Hercegovini”, rekao je Izetbegović.

Kako je naveo, “igra nerava se mora dobiti”.

Komentari

Vaš komentar