Izetbegović: Dodik igra rizičnu igru u kojoj ne može da pobedi

Region 07. dec. 202119:374 komentara
Podeli:
Izvor: N1/arhiva

Predsednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović izjavio je da srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik igra "rizičnu igru", u kojoj ne može da pobedi.

„Ne može podeliti BiH, neće mu proći pokušaj vraćanja nadležnosti. On će na tome da gradi kampanju“, kazao je Izetbegović.

Zakazivanje sednice Narodne skupštine RS na kojoj će se razmatrati proces vraćanja entitetskih nadležnosti s državnog nivoa, on je nazvao „ćorsokakom“, dodavši da će SDA na svaku od odluka podneti apelaciju Ustavnom sudu.

„Oni to znaju, rade političku agendu, a mi ćemo to poništiti na Ustavnom sudu“, kazao je lider SDA.

Prema njegovim rečima, sledi politička i pravna borba koju je otvorio Dodik, dodavši da će „sve biti vraćeno na nulu“.

„Ako bude nastavio to da radi i da prelazi crvenu liniju, doći će do sankcija, a onda i krugu oko njega. U ovom času je to diplomatski odgovor. Pokušavaju ga smire i da mu daju nešto“, rekao je Izetbegović.

„Srpski narod jako komotno živi u BiH“

Upitan da li se plaši sukoba, on je naveo da da u BiH uvek može doći do sukoba, ali da nema pravog razloga da se to desi.

„Srpski narod jako komotno živi u BiH. Vlada nad ostalima na 49 posto teritorije. Kakav je razlog da krenu u nešto što to može da pokvari? Nema razloga. Mislim da ljudi u RS nisu spremni“, rekao je Izetbegović.

Za Hrvate je rekao da „imaju frustraciju, jer ne mogu da izaberu jednog člana Predsedništva BiH“.

Komentari

Vaš komentar