Iz crnogorskih institucija nestalo 5,7 kg milionski vrednog poludragog kamenja

Region 24. sep 202213:014 komentara
Izvor: N1 (arhiva)

Tužilaštvo je formiralo predmet povodom krivične prijave da je iz crnogorskih institucija nestalo 5,7 kilograma milionski vrednog poludragog kamenja opala, i u saradnji sa Specijalnim policijskim odjeljenjem sprovodi prikupljanje dokaza i obaveštenja.

Crnogorske institucije su ranije najavljivale prodaju 28 kilograma poludragog kamenja, opala, čija je vrednost procenjena na oko dve milijarde evra, a koji su u Budvi oduzeti 2012. godine od Roberta Fanjeka i Antonija Vernona Strelenskog, preneo je portal RTCG.

Vlada ranijeg premijera Zdravka Krvokapića svojevremeno je donela odluku o prodaji 28 kilograma poludragog kamenja koje je oduzeto u hotelu Belvi u Bečićima jer su, kako je obrazloženo, nelegalno uneti u Crnu Goru.

U međuvremenu, podneta je krivična prijava kojom je prikazano da je iz državnog trezora nestalo 5,7 kilograma opala.

Kako navodi portal, ovaj slučaj je i ranije bio u fokusu medija, a zasad nije poznato da li i aktuelna Vlada namerava da proda ovo drago kamenje.

Iz Specijalnog tužilaštva potvrdili su da je predmet formiran.

„Nevladina organizacija Alternativa Crna Gora je u julu prošle godine podnela krivičnu prijavu protiv M.D, R,Ž, M.S. i S.S, iz koje proizilazi da je njen predmet krivično delo zloupotreba službenog položaja, jer prijavljena lica ‘pokušavaju da prodaju protivpravno stečenu imovinu u cilju sticanja lične imovinske koristi i prikrivanja krađe 5,7 kilograma opala“, saopšteno je Portalu iz Specijalnog državnog tužilaštva.

Komentari

Vaš komentar