Iz bolnice u Štipu pobegao 84-godišnji kovid pacijent, ubrzo pronađen i vraćen

Region 27. sep. 202116:15 > 16:22
Podeli:
Izvor: Robert Atanasovski/AFP

Kovid pacijent, star 84 godine, pobegao je iz bolnice u Štipu, ali ga je policija ubrzo pronašla i vratila na lečenje, preneli su lokalni mediji.

Taj stariji pacijent iz Kočana je u nedelju popodne samovoljno napustio modularnu bolnicu u Štipu, gde je bio smešten na lečene zbog teškog stanja izazvanog koronavirusom.

Bolničko osoblje je u lokalnu policiju u 15.47 prijavilo da je kovid pacijent napustio modularnu bolnicu, a policija je odmah krenula u potragu i pronašla ga na Gradskom trgu u Štipu, odakle je vraćen kolima Hitne pomoći.

Direktor štipske bolnice Alen Đeorđiev je potvrdio da je 84-godišnji pacijent još od ranih jutarnjih sati tražio da napusti bolnicu, ali da je zbog ozbiljnog zdravstvenog stanja zadržan na lečenju.

Kada je zdravstveno osoblje izlazilo iz bolnice, on je iskoristio priliku i izašao iz bonice na otvorena vrata, ali je odmah primećeno da ga nema i prijavljeno je policiji.

U policijskom saopštenju piše da je pronađen na Gradskom trgu, koji je od bolnice udaljen 10 do 15 minuta hoda i da je vozilom Hitne pomoći vraćen u montažni modularni centar bolnice u Štipu.

Komentari

Vaš komentar