Istraga protiv kuma Mila Đukanovića zbog sumnje u finansijske malverzacije

Region 17. sep 202117:081 komentar
Izvor: Ilustracija / ANADOLIJA/Adel Omeragić

Crnogorsko specijalno tužilaštvo pokrenulo je istragu protiv biznismena Dragana Brkovića, kuma predsednika Crne Gore Mila Đukanovića, zbog sumnje da je sa dvojicom sinova i izvršnim direktorom kompanije čiji je vlasnik, za višemilionski iznos oštetio tu kompaniju i sebi pribavio imovinsku korist, sapštilo je tužilaštvo.

Specijalna tužiteljka Lidija Vukčević kazala je na konferenciji za novinare u Podgorici da je tužilaštvo početkom septembra donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv Brkovića, njegovih sinova Borisa i Bojana, te izvršnog direktora kompanije „Vektra“ Milića Popovića. Oni su osumnjičeni za zloupotrebu ovlašćenja u privredi i pranje novca.

Vukčević je kazala da iz dokaza koje su tužioci prikupili proizlazi da su osumnjičeni tokom 2018. i 2019. godine za sedam miliona evra prodali deo imovine preduzeća, a da novac nije otišao za ono za šta je namenjen.

Objasnila je i da je taj novac fiktivnim ugovorima prenet na druge firme, među kojima je i ugovor o transferu 2.000.000 evra na račun firme iz Abu Dabija, čiji vlasnik je jedan od osumnjičenih.

Tužiteljka Vukčević je rekla da je paralelno sa tom pokrenuta i finansijska istraga protiv osumnjičenih i sa njima povezanih lica.

Komentari

Vaš komentar