Istraga nakon tragične nesreće u Hrvatskoj, stradali krenuli na godišnji odmor

Region 25. jul. 202119:1817 komentara
Podeli:

Teška saobraćajna nesreća dogodila se jutros na autoputu kod Slavonskog broda u Hrvatskoj. Deset osoba je poginulo, a više od 40 povređeno kada je autobus kosovskih registarskih tablica sleteo s puta. Lekari u bolnici u Slavonskom brodu bore se za živote više povređenih, a jedan od vozača, koji se smatra odgovornim za nesreću, je uhapšen.

Tužno jutro u Slavoniji. Oko pola sedam autobus pun putnika iz Nemačke prema Kosovu sleteo je sa auto-puta.

„U autobusu je bilo 67 putnika i dva vozača, nažalost deset putnika, tj. devet putnika i jedan vozač su poginuli, ovom prilikom izražavam saučešće porodicama poginulih“, izjavio je pomoćnik ministra policije Hrvatske Damir Trut.

Povezane vesti

Da bi se zbrinuli svi putnici bila je potrebna brza i koordinisana akcija.

„U 6.23 došao je poziv sa centra 112, u 6.26 prvi tim je otišao na teren, a u 6.34 već je bio na mestu intervencije, odrađena je trijaža. Sledeći timovi stizali su po stepenu hitnosti, crveni, žuti, zeleni, transportovani su u bolnicu u Slavonski Brod“, pojasnila je Grba Bujević, direktorka Hitne pomoći.

U toj bolnici – delimična mobilizacija. Od poziva do dolaska prvih povređenih prošlo je pet minuta.

„Što se tiče povreda, očekivano je kod ovakvih nesreća da imamo široku lepezu povreda“, rekao je Josip Samardžić, direktor bolnice u Slavonskom Brodu.

Među putnicima bilo je I 15 maloletnika. Jedna devojčica teže je povređena.

Uhapšeni vozač izjavio da je na kratko zaspao

Izvor : N1

„Primljene su 42 osobe u bolnicu u Slavonskom Brodu, a dvoje u Novu Gradišku. U Novoj Gradiški je i povređeni koji ima povredu kičme, pa sam dogovorio premeštaj u Kliniku za traumatologiju u Zagrebu. Imamo i teško povređenih, njih 15, troje na operaciji, moguće da još neki u obradi zadobiju dijagnoze teških telesnih povreda.

Vozač autobusa uhapšen je na mestu nesreće dok istraga traje.

„On je kazao da je na trenutak zaspao, ali sve ćemo naknadno utvrđivati“, rekao je zamenik opštinskog tužioca u Slavonskom Brodu.

U Slavonski Brod došao je i ambasador Kosova Gezim Kasapoli.

„To su svi naši ljudi koji rade u Nemačkoj koji su došli za odmor na Kosovo i nažalost, to je bila naša kompanija. Autobus iz naše kompanije iz Đakovice, i to su informacije koje imamo, verujte mi da je teško za sve nas, još jednom vam se zahvaljujem“, istakao je Kasapoli.

Za zbrinjavanje tolikog broja povređenih u bolnici već su iskusni, jer su neposredno uz auto-put.

„Pred nama veliki posao pomoći našim pacijentima i dalje, a moram reći i da smo aktivirali i psihološku pomoć dečjeg psihijatra i našeg psihologa, jer je ovo šokantnana situacija za povređene“, rekao je Josip Samardžić, direktor bolnice.

Kako bi lakše dobili informacije o svojim najmilijima, otvoren je i info telefon, a u Slavonski Brod dolazi i kosovski premijer.

Komentari

Vaš komentar