Kod škole u Zagrebu išarano: “Zagreb mrzi Srbe”, “Ubi Srbina”…

Region 18. nov 202121:39 > 22:1756 komentara
Podeli:
Izvor: Pixabay

Kod Osnovne škole Savski Gaj u Zagrebu osvanule su išarane poruke prepune ustaških i nacističkih znakova, kao i poruka mržnje prema Srbima, javlja N1 u Hrvatskoj.

Povezane vesti:

Spominje se i saborski zastupnik Milorad Pupovac, izveštava N1.

Neko je zidove podzemnog prolaza i ulaza u njega kod škole išarao ustaškim i nacističkim znakovima, simbolima Dinama i neprimerenim tekstom, javlja Index.

“Dan polako sviće/bljedi ova noć/jedna srpska majka/na groblje mora poć”, piše na jednoj strani zida uz “Ubi Srbina”.

Na drugoj je ispisano “Za dom spremni” i “18.11.1991. Vukovar”. Takođe, netko je ispisao i krst u krugu uz slova WPWW, što je simbol belog nacionalizma.

Na zidu kod ulaza u podzemni prolaz ispisano je “Ubi Srbina” s ustaškim “u” i “potjerajte Pupovca”, kao i “Pupovac, četnik, krepaj”.

U samom prolazu piše “Savski Gaj mrzi četnike!”, a na spoljnom zidu nacrtano je stablo vrbe ispod kojeg piše “Serbian family tree (srpsko porodično stablo)”, kao i “Zagreb mrzi Srbe” te “Srbe na vrbe” i nacrtan je vukovarski vodotoranj.

Na zidu u prostoru OŠ Savski Gaj napisano je još jednom “Zagreb mrzi Srbe”. Ispod nekih išaranih poruka piše Topovi Savski Gaj što je, čini se, potpis ovih nepoznatih ili ovog nepoznatog autora, piše N1 u Hrvatskoj.

Komentari

Vaš komentar