Hrvatska je i dalje bezbedna turistička destinacija

Region 29. jul. 202122:15 > 23:177 komentara
Podeli:
Hrvatska
Izvor: N1

Više od milion turista uživa u Hrvatskoj, a usprkos koronavirusu, na Jadranu se živi punim plućima.

“Da, osećam se vrlo sigurno ovde i mislim da je ovo odlično mesto. I u Španiji imamo prelepih mesta, ali to je neuporedivo s ovim malim ostrvima”, kazao je za N1 Zagreb Jorge, turista iz Španije.

Hrvatska važi za bezbednu destinaciju u poređenju s konkurencijom. I zaista je, pokazuje nova karta ECDC-a. Dok su jug Francuske, italijanska ostrva i veći deo Grčke u crvenom, Hrvatska je i dalje narandžasta.

Povezane vesti

“Možemo biti zadovoljni, imamo više od milion turista, ali to nas obvezuje da budemo odgovorni”, izjavila je ministarka Nikolina Brnjac.

Međutim, austrijske vlasti objavile su da je najmanje 94 njihovih državljana nakon festivala na Zrću pozitivno na covid. Takve informacije u lokalnom štabu čvrsto demantuju. Za vreme trajanja festivala napravljen je 12.151 test.

“Utvrđeno je 16 pozitivnih na covid. To su mahom strani državljani, ali među njima nije bilo Austrijanaca. Svi austrijski državljani koji nemaju covid potvrdu po drugoj osnovi izašli su iz Republike Hrvatske s negativnim nalazom na covid”, kazao je Ivan Peranić, načelnik štaba Civilne zaštite Novalja.

Ministarka turizma kaže da je upravo zbog austrijskih gostiju i došlo do pojačanih mera.

“Otprilike pola miliona Austrijanaca posetilo je Hrvatsku, svakako zato su i donesene nove mere, da se vodi računa, da imamo kontinuitet što se tiče sigurnosti, da i dalje budemo najsigurnija destinacija na Mediteranu”, izjavila je Brnjac.

Komentari

Vaš komentar