HLK: Pokrenuti postupci protiv lekara koji su na protestima obmanjivali javnost

Region 28. nov. 202121:444 komentara
Podeli:
Zagreb, protest, kovid, Hrvatska
Izvor: Denis LOVROVIC / AFP

Predsednik Hrvatske lekarske komore (HLK) Krešimir Luetić izrazio je čuđenje što su na protestima protiv kovid propusnica učestvovali i lekari i potvrdio da je HLK pokrenula postupke protiv onih koji su na njima izražavali nenaučne stavove i time obmanjivali javnost.

„Protiv šest lekara su pokrenuti odredjeni postupci. Ako Časni sud Komore utvrdi odgovornost nekog lekara za kršenje Kodeksa medicinske etike ili utvrdi neki drugi prekršaj, mogu se takvom lekaru izreći sankcije koje mogu ići od opomene, preko ukora, pa do oduzimanja licence“, izjavio je Luetić za nedeljno izdanje „Novog lista“, a prenosi Hina.

Na pitanje da li treba takvim lekarima treba oduzeti licencu, on je odgovorio da je Časni sud nezavisno telo koje će doneti odluku.

„Kao predsednik Komore, treba da osiguram da ti postupci budu objektivni i nezavisni. Zbog toga ni na koji način ne mogu i ne smem prejudicirati ishode postupaka. Lično osudjuhem nenaučne i nestručne izjave, a eventualne sankcije ostavljam Časnom sudu“, izjavio dr. Luetić.

Komentari

Vaš komentar