HDZ delila deci u vrtiću pogače sa znakom stranke i bez deklaracije

Region 29. mar 202121:186 komentara
Izvor: Čitalac N1

HDZ iz Šibensko-kninske županije delila je deci pogače s logom te stranke, a o tome su čak izvestili i na svojoj stranici na Fejsbuku.

„Povodom Dana narcisa i nadolazećeg Uskrsa u organizaciji Županijskog odbora HDZ-a i Zajednice žena Zajednica žena HDZ ‘Katarina Zrinski’ Šibensko-kninska županije danas su deci dečijih vrtića u Drnišu, Vodicama i Sradinu donirane edukativne slikovnice i uskrsne pogačice“, napisali su.

A o svemu je N1 javio i jedan čitalac.

„Dakle, neko je u vrtić uneo prehrambeni proizvod s upitnom ambalažom, a o logou da ne govorimo. Kao što vidite iz priloženog, radi se o najlon vrećici svezanoj u čvor, sa pripadajućim sadržajem, odnosno uskršnjoj pogači. Naime, na ambalaži proizvoda nema nikakve deklaracije, ko je proizvođač, rok trajanja, sastav, apsolutno nikakav podatak osim ‘famoznog’ logoa. Je li ovo poruka roditeljima? Je li ovo oblik edukacije roditelja, dakle, ako želite dobro svom detetu, znate što vam je činiti? Učlanite ga u HDZ! Je l’ to to?“, upitao je čitalac.

Zbog ovog slučaja će Ministarstvo obrazovanja Hrvatske zatražiti objašnjenje od direktorke dečijeg vrtića u Drnišu, rečeno je za Dnevnik.hr.

Prema hrvatskom Zakonu o predškolskom obrazovanju u dečijim vrtićima nije dopuštena promocija i prodaja roba ili usluga koje ne služe ciljevima odgoja i obrazovanja.

Kazne za kršenje Zakona su od 10 do 15 hiljada kuna (od 150.000 do 230.000 dinara) za vrtić, a od pet do osam hiljada kuna (80.000 do 120.000 dinara) za odgovornu osobu u vrtiću.

Ishrana u vrtićima sprovodi se u skladu s normativima Ministarstva zdravstva, a propisani su standardi pripreme, posluživanja i čuvanja namirnica, poručili su iz Ministarstva obrazovanja Hrvatske.

Komentari

Vaš komentar