Havarija na Jadranu, tri člana posade italijanskog tegljača pronađena mrtva

Region 19. maj. 202213:33 > 18:30
Podeli:
Izvor: Pixabay/ilustracija

Pronađena su mrtva tri člana posade italijanskog tegljača "Franco P", koji je prošle noći nestao u Jadranskom moru, a nastavlja se akcija traganja za još dvoje članova posade, saopštilo je u četvrtak hrvatsko Ministarstvo mora, saobraćaja i infrastrukture.

Ministarstvo je dobilo izveštaj od Središnjice za traganje i spašavanje na moru – MRCC Rijeka, koja nastavlja koordinisanu akciju traganja u saradnji s MRCC Roma.

Na italijanskom tegljaču bilo je šest članova posade, a spašen je zapovednik broda.

„Franco P“ je u tegljaču imao pomoćni objekt ‘AD3’, na kojem se nalazilo 12 osoba, koje nisu bile ugrožene, a akciju zbrinjavanja objekta preuzeo je MRSC Bari i trenutno se nalazi u vodama pod jurisdikcijom MRCC Roma, navodi se u saopštenju.

U akciju traganja i spašavanja bili su uključeni hrvatska i italijanska obalska straža, Lučka kapetanija Dubrovnik, brod Jadroplova „Split“ i pet brodova koji su bili u blizini – jahta „Anna“, teretni brod „Comanche“, tegljač „Paul“ te tankeri „Astrea“ i „Crown 2“.

Potraga se nastavlja avionom i brodom Obalske straže Italije i brodom „Danče“ Lučke kapetanije Dubrovnik. Brod „Omiš“ Obalske straže Republike Hrvatske na putu je prema području na kojem traje potraga.

Inače, kako je ranije saopštio MORH, u potragu za nestalim članovima posade italijanskog tegljača „Franco P“ uključio se, uz obalski patrolni brod OOB-31 „Omiš“ i avion Hrvatskog ratnog vazduhoplovstva Pilatus PC-9M.

Komentari

Vaš komentar