Gradonačelnik Podgorice: Zadatak DPS okupljanje progresivnih snaga u Crnoj Gori

Region 21. jan. 202120:285 komentara
Podeli:
DPS
N1

Gradonačelnik Podgorice i funkcioner opozicione Demokratske partije socijalista (DPS) Ivan Vuković izjavio je da će jedan od najvažnijih zadataka stranke u narednom periodu biti okupljanje svih progresivnih društveno-političkih snaga koje su spremne da se suprotstave procesu urušavanja države Crne Gore.

Vuković, predsednik Odbora za pripremu predstojećeg Kongresa DPS, rekao je za Radio Antena M da će prvi test za takvu vrstu političkog delovanja biti izbori u Nikšiću u martu.

„Verovatno će prvi konkretan test za takvu vrstu političkog delovanja biti lokalni izbori u Nikšiću, a videćemo u kojoj formi. Ja navijam da mi na te izbore izađemo svi zajedno, ujedinjeni oko ideje zaštite državnih i nacionalnih interesa Crne Gore koji su, u ovom trenutku, otvoreno napadnuti iznutra i spolja“, kazao je Vuković.

On je naveo da da nema informaciju da li je predsednik DPS i Crne Gore Milo Đukanović potpisao saglasnost na kandidaturu da u još jednom mandatu bude na čelu stranke.

„Trebalo bi da imamo sednicu Predsedništva sutra. Ostalo je još da na utvrdimo listu kandidata za predsednika i potpredsednike partije“, dodao je Vuković uoči vanrednog Kongresa DPS 24. januara.

Prema pisanju medija, u Programu DPS koji treba da bude usvojen na Kongresu, navedeno je da će ta stranka stvoriti politički savez koji će se suprostaviti negatorima crnogorskog identiteta i pokušajima ugrožavanja tekovina referenduma o nezavisnosti iz 2006. godine.

U Programu se navodi i da je manipulacija religijskim osećanjima jednog broja crnogorskih građana u režiji Srpske pravoslavne crkve poslužila kao izgovor za napad na fundamentalne vrednosti moderne Crne Gore.

DPS je, posle 30 godina, izgubila vlast na izborima 30. avgusta prošle godine.

Komentari

Vaš komentar