Sahranjen Milan Bandić, na ispraćaju više od hiljadu ljudi

Region 03. mar. 202110:15 > 15:083 komentara
Podeli:
Izvor: Goran Stanzl/PIXSELL

Poslednji ispraćaj gradonačelnika Zagreba Milana Bandića održan je na zagrebačkom Gradskom groblju Mirogoj.

Sahrani su prisustvovali članovi najvišeg državnog rukovodstva, gradonačelnici iz regiona, kao i javne ličnosti.

Verski obred predvodio je sveštenik Zlatko Koren, a pročitano je i saučešće zagrebačkog kardinala Josipa Bozanića.

Izvor : Robert Anic/PIXSELL

Povezane vesti

Zamenica gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević, koja će do izbora voditi Zagreb održala je govor na sahrani:

„Znamo da smo svi smrtni, ali uvek je nenadano, pogotovo kad ode čovek koji je imao toliko energije i ljubavi za sve, koji je toliko volwo ovaj grad, koji je postao deo njegovog identiteta i sanjao velike snove o njegovoj budućnosti“, rekla je Pavičić Vukičević, dodavši da za Bandićem danas tuguju Zagreb, Hrvatska i rodna Hercegovina, ali da svi osećaju zahvalnost što su poznavali takvoga čoveka.

“Bio je jedinstven i neponovljiv. Živeo je za svoj grad i izgoreo na njegovim ulicama. Nije hodao malen ispod zvezda, dao je sebe za nas”, rekla je, dodavši da će Bandić ostaviti neizbrisiv trag na sadašnjosti i budućnosti Zagreba i Zagrepčanki i Zagrepčana.

Na sahrani je Hrvatska ratna mornarica otpevala pesmu.

Na Mirogoju su bili i premijer Andrej Plenković, predsednik Sabora Gordan Jandroković, ministri Tomo Medved i Gordan Grlić Radman. I gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka, gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić, gradonačelnik Skoplja Petre Shilegov, gradonačelnik Splita Andro Krstulović Opara i gradonačelnik Ljubljane Zoran Janković bili su na sahrani Bandića.

Hrvatski sabor u sredu je minutom čutanja odao počast umrlom zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću koji je u svojoj bogatoj političkoj karijeri pet puta bio biran za saborskog zastupnika.

Na Mirogoju je bilo i tridesetak kovid-redara.

 

 

Komentari

Vaš komentar