Građanima Srbije podeljeno više od 30.000 kartica za putarinu u S. Makedoniji

Region 14. jul 202113:11 > 13:136 komentara
Podeli:
Izvor: N1

Građanima Srbije je za jedan mesec podeljeno više od 30.000 kartica za besplatnu putarinu na autoputu "Prijateljstvo" kroz Severnu Makedoniju, objavio je ministar unutrašnjih poslva Oliver Spasovski.

Spasovski je to rekao na graničnom prelazu sa Srbijom „Tabanovce“, na kojem od 15. juna srpski državljani dobijaju „m-smart“ kartice za putarinu sa uplaćenih 760 denara, koliko košta putarina na autputu na „Koridoru 10“ do grčke granice i natrag.

Povezane vesti

„Svi srpski građani koji su u tranzitu kroz Severnu Makedoniju dobijaju te kartice. Prema poslednjim informacijama već je podeljeno više od 30.000 elektronskih kartica. To je jedan dobar gest prijateljstva i saradnje“, rekao je Spasovski.

Vlada Severne Makedonije je donela odluku da, u znak zahvalnosti za pomoć srpskih vlasti pri vakcinaciji makedonskih građana, turistima iz Srbije koji od 15. juna do 15. avgusta idu na letovanje u Grčku podeli „m-smart“ kartice sa uplaćenom putarinom za autoput „Prijateljstvo“ u oba pravca.

Spasovski je najavio i da će sistem zajedničke kontrole na graničnom prelazu „Tabanovce-Preševo“ (One Stop Shop) biti unapređen, kako bi građani brže prelazili granicu.

„Pravi se analiza da se omogući pravni osnov da ima samo jedna kontrola na ulasku i izlasku. U ovoj prvoj fazi ima poboljšanja, ali to nije ono što možemo do kraja da očekujemo, zato smo u stalnoj komunikaciji sa MUP-om Srbije kako bi ove, rekao bih, negativnosti koje se pojavljuju odstranili, da imamo bolji protok ljudi i robe“, rekao je ministar unitrašnjih poslova Severne Makedonije.

Spasovski je granični prelaz „Tabanovce“ obišao u okviru kampanje „Vozi odmoran“ Republičkog saveta za bezbedan saopbraćaj na putevima.

Komentari

Vaš komentar