Generalni sekretar MUP: Povećane tenzije bezbedonosni rizik za Crnu Goru

Region 14. apr. 202111:07 > 11:121 komentar
Podeli:
Policija, Crna Gora
Izvor: Ilustracija / ANADOLIJA / Adel Omeragić

Generalni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova Crne Gore Zoran Miljanić ocenio je da povećane tenzije u poslednje vreme predstavljaju "određeni bezbednosni rizik" za tu državu. "Crnogorsko društvo odavno ima ozbiljan potencijal za konflikte i ta činjenica, nažalost, postoji, neretko biva iskorišćena od strane političkih subjekata koji svojim manipulativnim tehnikama žele da ostvare svoje interese", rekao je Miljanić za Vijesti.

Kako je dodao, često imaju utisak da se očekuje ishitrena reakcija Uprave policije (UP) koja treba da nasedne na unapred smišljene provokacije ekstremista u sadejstvu sa njihovim političkim mentorima.

„Možemo im poručiti da nećemo nasesti na jeftine trikove i manipulacije kojim pokušavaju izazvati nestabilnost u Crnoj Gori“, rekao je Miljanić za Vijesti.

Na pitanje kako komentariše „podgoričko proleće“ i najave radikalizacije protesta, on je rekao da su „političke strukture koje upravljaju ekstremistima na ulicama svesne, ili bi makar trebalo da budu svesne, kako su se završila razna proleća, pogotovo u arapskom svetu“.

„Oni koji nam decenijama pričaju o stabilnosti i bezbednosti naše države, kao njihovom najvećem doprinosu evropskom putu Crne Gore, ovakvim postupcima demantuju sami sebe i pokušavaju da državu gurnu u zonu nestabilnosti koja bi je udaljila od cilja – ulaska u EU“, naveo je Miljanić.

Poslednjih dana građani su blokirali pojedine saobraćajnice zbog namere vlade da izmeni odluke koje se odnose na dobijanje državljanstva. Vlada je u međuvremenu privremeno odustala od usvajanja tih propisa. Premijer Zdravko Krivokapić je optužio predsednika Mila Đukanovića i njegovu Demokratsku partiju socijalista (DPS) da stoji iza tih protesta.

Đukanović je te optužbe odbacio.

„Ne bi trebalo da niko potcenjuje organizacione sposobnost DPS, kada bismo mi to uradili to bi bilo mnogo moćnije i organizovanije. Ovo što se dešavalo na ulicama je direktno posledica poteza Vlade i adresiranje da to ima veze sa nama nema utemeljenja u istini“, rekao je sinoć Đukanović za RTCG.

Komentari

Vaš komentar