DPS će podneti novu inicijativu za skraćenje mandata crnogorskog parlamenta

Region 03. okt 202212:14
Crna Gora, skupština Crne Gore, Podgorica, inicijativa za smenu Dritana Abazovića,
Izvor: N1

Demokratska partija socijalista Crne Gore podneće novu inicijativu za skraćenje mandata Skupštini, koju će potpisati trećina poslanika, jer je to jedini način za izlazak iz krize, izjavio je poslanik te partije Predrag Bošković, preneo je RTCG.

On je za Gradsku RTV rekao da će, ukoliko bude hrabrosti, u oktobru biti skraćen mandat parlamentu i naglasio da je institucija predsednika trenutno jedina u punom legitimnom kapacitetu u Crnoj Gori.

Pročitajte još

„To dovoljno govori koliko je predsedniku Milu Đukanoviću stalo do interesa Crne Gore, a ne do ličnih ili partijskih. Praktično se jedini ponašao u skladu sa Ustavom i zakonom i to će obavljati dok god je na toj funkciji“, dodao je Bošković.

On je ponovio da je jedino pravo rešenje za političku krizu vraćanje mandata građanima i prilika da odluče ko državu može da vodi u naredne četiri godine.

Bošković je kazao da je sada odgovornost na parlamentu, koji je odbio da stavi na dnevni red inicijativu Đukanovića za skraćivanje mandata Skupštini.

„Demokratska partija socijalista će insistirati da se u što kraćem roku skrati mandat i da se ide na izbore“, istakao je Bošković, dodajući da čekaju podgoričke izbore kako bi mogli da donose odluke na nivou države.

Bošković smatra da zbog lokalnih izbora 23. oktobra određene partije ili nemaju hrabrosti ili kalkulišu zbog bojazni od rezultata, ugrožavajući budućnost države zbog uskopartijskih interesa.

Komentari

Vaš komentar