Dozvoljen ulazak u Crnu Goru bez testa na koronu

Region 11. jan. 202115:40 > 18:192 komentara
Podeli:
N1

Crna Gora je dozvolila ulazak u tu zemlju bez obaveznog PCR testa.

Da će Crna Gora dozvoliti građanima drugih zemalja da u tu državu uđu bez PCR testa, rekla je ministarka zdravlja dr Jelena Borovinić Bojović.

Ona je saopštila da je zabranjena proslava nove godine po julijanskon kalendaru na otvorenom i zatvorenom.

Rad ugostiteljskih objekata, dodala je, i dalje je od 7 do 20 časova, ali je zabranjeno izvođenja muzike uživo.

Ona je zahvalila građanima koji su u vreme praznika ispoštovali mere.

„I na taj način dali nemerljiv doprinos u borbi protiv ove opasne bolesti. Zahvaljujući građanima i poštovanju mera, situacija je bila bolja pre početka novogodišnjih praznika“, rekla je Borovinić Bojović.

Direktor Instituta za javno zdravlje Igor Galić kazao je da epidemiološka kriva ima stabilan karakter“.

„Iako su bili veliki epidemiološki rizici u vreme novogodišnjih praznika. Ukupan broj obolelih je 52.431, trenutno 9.492, hospitalizovanih 356, a oporavljenih 42.214“, rekao je Galić.

Članica Komisije za zaštitu stanovništava od koronavirusa Milena Cojić pozvala je građane da ukoliko imaju kovid simptome da se javljaju isključivo u kovid ambulante.

U Crnoj Gori preminule četiri osobe, potvrđeno 388 novih slučajeva infekcije

 

U Crnoj Gori su u poslednja 24 sata od posledica koronavirusa preminule četiri osobe, a potvrđeno je 388 novih slučajeva infekcije, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje (IJZ).

Navodi se da su laboratorije IJZ-a i druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije koronavirusa od poslednjeg presjeka završile analize i Institutu dostavile rezultate za 1.287 uzoraka, među kojima su registrovana 388 novopozitivna.

„Od jučerašnjeg preseka Institutu su prijavljena četiri smrtna ishoda povezana sa COVID-19 i to kod pacijenata iz Nikšića, Podgorice, Bara i Danilovgrada, od kojih je najmlađi imao 66, a najstariji 83 godine“, navodi se u saopštenju.

Ukupan broj preminulih povezanih sa COVID-19 infekcijom od početka pandemije iznosi 729.

U Crnoj Gori trenutno je aktivno 9.595 slučajeva koronavirusa.

Komentari

Vaš komentar