Dodik: Zastrašivanje Srba završiće se debaklom, Incko to dobro zna

Region 24. jul. 202111:0621 komentara
Podeli:
Izvor: N1

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je povodom odluke Visokog predstavnika Valentina Incka o zabrani negiranja genocida da "istina koju treba braniti zakonima i silom nije istina".

Povezane vesti:

„Zastrašivanje Srba zbog istine završiće debaklom onih koji misle da se jedan narod, koji je kao malo koji stradao za slobodu, na ovakav način može utamničiti ili zastrašiti“, poručio je Dodik.

On smatra da je Incko to „dobro znao“, pa takvu odluku nije doneo pre 12 godina kada je došao u BiH, već je to uradio na kraju mandata.

On je dodao da Republika Srpska nema nikakvu obavezu da konstruktivno priđe novonastaloj situaciji jer ništa nije učinila da do nje dođe.

Visoki predstavnik u BiH Valentin Incko nametnuo je u petak zakon kojim se zabranjuje i kažnjava negiranje genocida, a oni koji to čine mogu biti kažnjeni i sa do pet godina zatvora.

„Pojedini politički lideri otvoreno veličaju pravosnažno osuđene ratne zločince, uz iznošenje raznih teorija zavere, negiraju da se genocid u Srebrenici uopšte i dogodio, a pojedini građani slede njihove signale i narativ“, rekao je Visoki predstavnik u BiH.

Komentari

Vaš komentar