Dodik: Preduzeti mere protiv epidemije, nedisciplina je evidentna

Region 20. mar 202113:441 komentar
Izvor: N1

Srpski član i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da će u Republici Srpskoj morati da se preduzmu određene mere kako bi bio prekinut rast broja lica koja su zaražena virusom korona.

„Nemamo pravo da ignorišemo ovakvu situaciju i nedisciplinu u društvu koja je evidentna, kao i činjenicu da nema želje lokalnih vlasti da donesu bilo kakve mere“, rekao je Dodik u Banjaluci uoči sastanka zvaničnika sa premijerom Republike Srpske Radovanom Viškovićem.

Povezane vesti:

On je istakao da lokalne vlasti ne donose mere, a lečenje obolelih ide na teret republičkih organa i fondova koji su iscrpeljni i ugroženi.

„Najvažnije jeste da zaustavimo dalje širenje epidemije. Na sastanku ćemo sagledati i mere koje smo uvodili prošle godine i možda ćemo ih ponovo vratiti“, dodao je Dodik.

Šesnaest osoba u Republici Srpskoj preminulo je od posledica virusa korona, dok je zaraženo još 376 od 1.237 testiranih, podaci su Inistituta za javno zdravstvo Republike Srpske.

U Banjaluci će biti održan sastanak predsednika Vlade Republike Srpske Radovana Viškovića sa predsednikom Republike Srpske Željkom Cvijanović, srpskim članom i predsedavajućim Predsedništva BiH Miloradom Dodikom, ministrom zdravlja i socijalne zaštite Alenom Šeranićem, direktorom fonda zdravstvenog osiguranja Dejanom Kusturićem i direktorom Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske Vladom Đajićem.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.

Komentari

Vaš komentar