Dodik: Predložiću da Srbija i RS kreiraju identifikacionu kartu za „naše ljude“

Region 31. avg 202215:0934 komentara
Izvor: F.Z/N1

Srpski član Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik izjavio je tokom sastanka sa predstavnicima Srba u Rumuniji da će predložiti da Republika Srpska (RS) i Srbija kreiraju identifikacionu nacionalnu kartu za sve "naše ljude" koji se identifikuju sa RS.

Pročitajte još:

„Pokrenuću inicijativu da Republika Srpska i Srbija kreiraju identifikacionu nacionalnu kartu za sve naše ljude koji se identifikuju sa RS na bilo koji način“, napisao je Dodik na Tviteru i dodao da će to značiti sticanje prava na obrazovanje, zdravstvenu zaštitu, otvaranje firmi i objekata.

Važno je da srpska zajednica ima dobar položaj u Rumuniji, istakao je Dodik i obećao snaženje podrške i pomoći „afirmisanju nacionalnog, kulturnog i verskog identiteta“, kao i „očuvanju obrazovanja i srpskog jezika“.

Ocenio je kako Srbi čuvaju nacionalni identitet, te da su ponosni i „zagledani u RS i Srbiju“.

Sa predstavnicima Srba i predsednikom Saveza Srba u Rumuniji i poslanikom u rumunskom parlamentu Ognjenom Krstićem Dodik je razgovarao o položaju Srba u Rumuniji i aktuelnoj situaciji u RS.

Dodik je naveo da je dogovoreno da u RS budu organizovani Dani Srba iz Rumunije.

Reči vladike budimskog Lukijana potvrđuju da je politika koju zastupam prihvaćena u srpskom narodu, gde god se nalazio, i daju mi snage da se još snažnije borim za srpski nacionalni interes, kazao je Dodik.

On je na Tviteru objavio i video zapis govora vladike Lukijana, koji je naveo da je „Dodikov glas istovremeno glas mnogih Srba, ne samo iz RS, čiji glas iz ovog ili onog razloga ne sme da se čuje“.

Komentari

Vaš komentar