Opozicija iz Republike Srpske čestita Golobu, Dodik podržao Janšu

Region 25. apr. 202215:03 > 15:043 komentara
Podeli:
Borenović
Izvor: N1 / Arhiva

Predsednik opozicione Partije demokratskog progresa (PDP) Branislav Borenović uputio je čestitku Robertu Golobu, lideru "Pokreta sloboda", povodom ubedljive pobede na parlamentarnim izborima u Sloveniji.

„Kao deo područja koje je dugo vremena delilo zajednički administrativni okvir, sa pažnjom smo pratili vaš rad i ishod ovih izbora. Uveren sam da je vaša pobeda siguran nagoveštaj bolje saradnje i ekonomskog napretka čitavog regiona“, naveo je Borenović u čestitki.

Dodao je da podršku građana dobijaju politike usmerene na vladavinu zakona i ekonomske reforme, ističući da je Golobova pobeda „značajan podstrek svim demokratskim snagama“.

Povezane vesti

Borenović je istakao da veruje da će posle promena u Sloveniji doći do poboljšanja ukupnih odnosa i ekonomske saradnje i da će i Republika Srpska, čiji veliki broj gradjana radi u Sloveniji, osetiti pozitivne efekte.

"Gradjani žele raskid sa starim, okoštalim strukturama i traže bolji život i pravnu državu. Verujemo da je talas promena nezaustavljiv i da će i Republika Srpska i BiH u oktobru reći zbogom retrogradnim snagama i korupciji", naveo je Borenović.

On je poželeo Golobu da uskoro formira Vladu i da realizuje svoj ambiciozni program.

Za razliku od opozicionih stranaka, pred parlamentarne izbore u Sloveniji, srpski član Predsedništva BiH i lider vladajućeg SNSD-a Milorad Dodik je podržao lidera SDS Janeza Janšu, koji je pretrpeo težak poraz.

Komentari

Vaš komentar