Dodik pokazao stenogram razgovora sa Eskobarom: J*** mi se za američke sankcije

Region 01. okt. 202115:23 > 15:3136 komentara
Podeli:
Izvor: N1 (arhiva)

Član Predsedništva BiH Milorad Dodik je novinarima pokazao stenogram razgovora sa specijalnom izaslanikom američkog predsednika za Zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom, prema kome je Eskobaru rekao da mu se "j... za američke sankcije".

„Američka ambasada u Sarajevu je nekorektno postupila, kada je izdala saopštenje mog razgovora s Eskobarom. Ja nisam bio spreman da izađem u javnost s detaljima tog razgovora, ali su oni odlučili da kažu samo ono što su oni rekli, a u vezi je sa pretnjama nekim sankcijama“, kazao je Dodik.

Povezane vesti:

Na Tviter nalogu američke ambasade u BiH u četvrtak je objavljeno da je Eskobar izjavio je da su pretnje srpskog člana Predsedništva BiH Milorada Dodika otcepljenjem Republike Srpske od BiH za SAD antidejtonske i da građanima tog entiteta ne nude ništa dugo osim izolacije i „ekonomskog očaja“.

Dodik je pročitao i pokazao stenogram s jučerašnjeg sastanka sa američkim diplomatom.

Prema onome što je Dodik kazao, Eskobar je rekao: „Moram reći da su nove sankcije prema Balkanu predviđene za one koji opstruišu politički, ali i prema onima koji imaju korist od toga“.

Potom je Dodik kazao: „Je*e mi se za sankcije. To sam upoznao već. Ako hoćeš sa mnom razgovarati, nemoj mi pretiti“.

Eskobar: „To nije prijetnja, ovo je činjenica“.

Dodik je naveo da već dvadeset godina SAD pokušavaju u BiH da „naprave poslušne ljude“, koji samo treba da pričaju ono što odgovara Amerikancima.

On je kazao i da će ovu reč koristiti uvek prema onima koji misle da mogu pretiti sankcijama.

Komentari

Vaš komentar