Dodik: Na sastanku sa senatorima nije bilo svađe među članovima Predsedništva

Region 29. apr. 202214:47
Podeli:
Milorad Dodik
Izvor: N1/arhiva

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je na nedavnom sastanku sa američkim senatorima jasno rekao da je za postizanje dogovora unutar BiH, kao i da je tražio da se uvaže stavovi Republike Srpske.

Dodik je rekao da tokom sastanka sa američkim senatorima nije bilo nikakve svadje niti vredjanja izmedju članova Predsedništva BiH, kako to tvrdi senator Kris Marfi.

„Tražio sam da se uvaži naš stav i jasno rekao da sam za dogovor o tome šta je to minimum da BiH obezbedimo novih dvadeset godina da bi mogla da funkcioniše“, kazao je Dodik.

POVEZANE VESTI:

On je ocenio da se to može postići dogovorom i konsenzusom, a ne nametanjem sa strane.

"Protivnik sam bilo kakvog sukoba i nikakvog ratnog sukoba u BiH nema ni na vidiku. Tvrdnjom da je Sarajevo spoj austrougarske i osmanske arhitekture, Marfi potvrđuje da ne postoji BiH, već samo osvajačka kultura", naveo je Dodik.

Američki senator Kris Marfi je objavio blog, u kojem je naveo da, zejedno sa senatorima Džejn Šajin i Tomom Tilsom, održao sastanak sa članovima Predsedništva BiH 20. aprila, kao i da su bili zaprepašćeni, jer su članovi Predsedništva "više bili zainteresovani da se međusobno svađaju", nego da vode dijalog sa njima.

"Napustili smo sastanak duboko zabrinuti za kratkoročnu stabilnost ove važne zemlje", istakao je američki senator.

Komentari

Vaš komentar