Dodik se sam prijavio Tužilaštvu BiH

Region 28. jul. 202118:01 > 21:4848 komentara
Podeli:
MILORAD DODIK
Izvor: Tanjug/Dragan Kujundžić

Član Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik danas se sam prijavio Tužilaštvu Bosne i Hercegovine, objavila je Srna.

Dodik je potvrdio toj novinskoj agenciji da je to uradio sam „da bi rasteretio Bošnjake koji bi mogli biti izloženi pritisku i zahtevima svojih političkih vođa da protiv njega podnesu krivičnu prijavu“.

„Da ne bi bilo pregrejanih emocija i niskih strasti iz sarajevske zagušljive političke kuhinje, u kojoj se prema Srbima svakodnevno proizvodi mržnja, odlučio sam da se sam prijavim“, kazao je Dodik.

S obzirom na to poslednja dešavanja pretpostavlja se da se prijavio zbog negiranja genocida u Srebrenici, a iz Tužilaštva BiH ta informacija još nije potvrđena.

„MUP RS će sprečiti hapšenje građana zbog nametnutog zakona“

Dodik je prethodno u intervjuu za ATV rekao je da će se založiti da svaki građanin RS bude zaštićen.

On je komentarisao i način sprovođenja “nametnutog zakona” o negiranju genocida. Bio je izričit da asistenciju u provođenju zakona koji je doneo Valentin Incko neće pružati institucije Republike Srpske:

Povezane vesti

“Pozivam sve ljude u Republici Srpskoj, prilikom svakog saznanja o eventualnom delovanju SIPA-e ili obaveštajne službe, da obaveste nadležnu policiju.

Biće napravljen poseban broj u Republici Srpskoj, putem kojeg će građani Srpske informisati policiju ukoliko im je potrebna zaštita.

Naša policija je već dobila nalog da naše ljude štiti i brani – šta god to značilo. Ako neko pokuša da hapsi, privodi, policija Republike Srpske će to sprečavati”, poručio je, između ostalog, Dodik.

Komentari

Vaš komentar