Dodik: Kakva je to pravda kad presudu sa slobode slušaju Orić, Gotovina, Ganić

Region 08. jun. 202117:38 > 18:1315 komentara
Podeli:

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da haška presuda Ratku Mladiću nema mnogo veze sa pravom i pravdom.

Dodik je ocenio da Haški tribunal „nije ostvario osnovne cilljeve svog nastanka, odnosno povećanje poverenja među narodima“.

„Kakva je to pravda, ako ovu presudu u svojim domovima slušaju sa slobode Naser Orić, Ante Gotovina, Ejup Ganić, Atif Dudaković i mnogi drugi koji su počinili zločine prema Srbima“, istakao je on.

Prema njegovim rečima, ovakvom presudom se pokušavaju postići mnoge stvari, a prva od njih je „očuvanje karijere onih koji su satanizovali srpski narod, zastupajući navode da su Srbi silovali 60.000 muslimanki“.

Povezane vesti:

„Mi Srbi moramo da naučimo da ne možemo da menjamo te stereotipe, dok su živi oni koji su ih kreirali ili ne budu mimo političke moći da o tome odlučuju“, kazao je Dodik.

Još je naglasio da se „pokušava napraviti mit o Srebrenici“, koji se, kako je rekao, „nije desio“.

„Ova fascinacija nepravdom međunarodnog faktora neće moći da zaživi u našem narodu. Na ovaj način je Mladić poslat direktno u legendu. Srpski narod zna da bi bez njegovog komandovanja, bila mnogo veća stradanja našeg naroda. Srbi su najveći stradalnici u bivšoj Jugoslaviji“, zaključio je Dodik.

Žalbeno veće Mehanizma za krivične sudove u Hagu izreklo je nekadašnjem komandantu Vojske Republike Srpske Ratku Mladiću drugostepenu presudu, kojom ga je osudilo na kaznu doživotnog zatvora.

Komentari

Vaš komentar