Dodik: Ili me pratite na putu u nezavisnost ili pristanite da budete potlačeni

Region 29. sep 202213:2010 komentara
milorad dodik
Izvor: Tanjug/AP/Armin Durgut

Kandidat Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) za predsednika Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je Zapad zadržao stare težnje da upravlja Bosnom i Hercegovinom. Dodik je za TV Pink rekao da se "bori da se održi samobitna samostalnost Republike Srpske", dodavši da je njegov cilj nezavisna Republika Srpska.

„Ili me pratite u ovome, idemo u nezavisnost, ili pristanite da budete potlačeni, šta vam ja tu mogu. U svakom slučaju mislim da tu moju politiku koju sam vodio do sada značajan deo naroda podržava i razume“, ocenio je on.

POVEZANE VESTI:

Dodik je naglasio da je važno da Republika Srpska ostane stabilna i zahvalio je predsedniku Srbije Aleksdandru Vučiću za podršku koju je dao Republici Srpskoj.

Govoreći o svom nedavnom susretu sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, on je rekao da su razgovarali o svemu.

„Njegova poruka je da on ceni i podržava prijatelje, da ih ceni i da će im u svemu pomoći…. Rekao mi je da je veoma važno što održava redovne kontakte i sa predsednikom Vučićem i što Srbija ima ovakvu politiku. Rekao je da razume poziciju Republike Srpske“, naveo je Dodik.

„Vučić nesumnjivo jedan od najvažnijih lidera u Evropi“

Govoreći o pritiscima Zapada na Srbiju zbog neuvođenja sankcija Rusiji, on je kazao da se u današnje vreme pokazuje da je „jako važno imati stabilnog vođu i lidera“.

„Vučić je nesumnjivo jedan od najvažnijih lidera u Evropi, bez obzira što Srbija nije u Evropskoj uniji. On pokazuje vođstvo koje se primećuje“, rekao je Dodik.

Komentari

Vaš komentar