Dodik čestitao pobedu Vučiću: Narod u Srbiji u tebi vidi oslonac

Region 04. apr. 202213:01
Podeli:
Izvor: F.Z/N1

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik čestitao je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću pobedu na izborima, ističući da je, kako je naveo, još jednom potvrđena neprikosnovena volja naroda da ih Vučić vodi putem mira, stabilnosti, prosperiteta i ekonomskog razvoja."Dragi prijatelju, još jednom si dokazao da narod u Srbiji u tebi vidi oslonac i garant njenog daljeg jačanja, a mi u Republici Srpskoj svojim glasom dali smo podršku stabilnosti regiona, razvoju, napretku i slobodi celog srpskog naroda", naglasio je Dodik u čestitki.

On je izrazio nadu da će Vučić da nastavi putem koji je započeo i da će u predstojećim godinama „ostati garant mira i stabilnosti celog srpskog naroda u ovim izazovnim vremenima“.

„Mi u Republici Srpskoj sa velikim zadovoljstvom smo pratili jučerašnji tok izbora i verovali u tvoju i pobedu SNS-a, jer je ona garant jake i moćne Srbije, kakva je i nama potrebna“, naveo je Dodik.

Dodao je da se „svaki uspeh RS gleda i kao uspeh Republike Srpske“, navodeći da se „samo zajedničkim radom i saradnjom možemo nadati novim pobedama i novim projektima“.

Dodik je ocenio da je Srbija, s Vučićem na čelu, regionalni lider i kao takva veliki oslonac svim Srbima, ma gde da žive.

"Ekonomski pokazatelji, realizovani projekti, reforme, infrastruktura, saradnja sa RS, koja nikada nije bila u toj meri konkretizovana kao sada, te podrška i pomoć na koju smo mogli uvek da računamo, dokaz su da možemo verovati u još bolju budućnost, jaču, moderniju i prosperitetniju Srbiju na čelu sa tobom i tvojom partijom", naveo je Dodik u čestitki.

Aleksandar Vučić je kao predsednički kandidat na jučerašnjim izborima osvojio oko 60 odsto glasova, dok je lista "Aleksandar Vučić - Zajedno možemo sve" dobila najveći broj mandata u Skupštini Srbije i Skupštini Beograda.

Sve najvažnije informacije pratite u našem BLOGU UŽIVO i na stranici IZBORI 2022.

Čestitala i predsednica RS

Predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović čestitala je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i SNS-u pobedu na izborima u Srbiji, uz uverenje da će Srbija, kao najvažniji faktor mira i stabilnosti u regionu, nastaviti putem razvoja i postići nove izuzetne i značajne uspehe.

"U ime građana Republike Srpske i u svoje ime, upućujem Vam iskrene čestitke na ponovnom izboru za predsednika Srbije, te ostvarenim rezultatima Srpske napredne stranke na parlamentarnim i lokalnim izborima", navela je Cvijanović.

Ona je u čestitki istakla da Vučićeva "istorijska i impresivna pobeda predstavlja rezultat uspešne i mudre politike koju vodi, kao i ogromnog truda koji ulaže s ciljem jačanja Srbije na putu razvoja i prosperiteta njenog regionalnog i medjunarodnog položaja", saopšteno je iz kabineta predsednika RS.

"Rukovodstvo Srpske i njeni gradjani, u ekonomski snažnoj i politički stabilnoj Srbiji, sa Vama na čelu, vidi najjači oslonac i očekujemo da će naše čvrste institucionalne veze, bliski odnosi i bratska saradnja Srpske i Srbije, u budućnosti biti još sveobuhvatniji", navela je Cvijanović.

Komentari

Vaš komentar