Dodik: Bošnjački političari su ti koji blokiraju institucije BiH

Region 26. apr. 202215:27
Podeli:
Izvor: Tanjug/Jadranka Ilić

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je novinarima na Jahorini da su bošnjački političari ti koji blokiraju rad institucija BiH, ali da oni za to optužuju političare iz Republike Srpske.

Pročitajte još:

„Onda smo mi krivi, zato što smo jednog dana rekli da nećemo da učestvujemo u radu institucija koje su spremne da prihvate mnogo stvari, od nelegalnog čoveka, koji se lažno predstavlja da je Visoki predstavnik (Kristijam Šmit), pa do činjenice da mogu da nameću neke zakone umesto da to rešavamo u okviru BiH“, kazao je Dodik, koji učestvuje na Jahorina ekonomskom forumu.

On je ocenio da, kako je kazao, „muslimanski političari“ pokušavaju predstaviti Evropi da „neko drugi blokira institucije“.

Dodik je rekao da je prisustvovao svakoj sednici Predsedništva BiH, gde su donete odredjene odluke, ali su njihovo sprovodjenje blokrali "muslimanski političari".

Dodik je naveo da je pre izvesnog vremena Predsedništvo BiH donelo odluku da se BiH priključi inicijativi Otvoreni Balkan“ i da je dalo nalog Savetu ministara BiH da provedu te procedure, a da su onda, kako je kazao, počele opstrukcije.

"Muslimanski političari u Savetu ministara BiH onda ne žele da učestvuju u razradi tema i onda je sve blokirano", kazao je on.

Još je kazao da je pre par dana razgovarao sa grupom privrednika, koji su ga obavestili da ne mogu obezbediti dovoljno radne snage u gradjevini, već da to dolazi sa strane.

"Dosta Albanaca sada se nudi kao radna snaga. Oni i Beogradu odmah mogu dobiti papire i početi da rade, a u BiH se čeka po dva meseca da bi poslodavac dobio i privremene radne dozvole za tu radnu snagu", naveo je Dodik.

Prema njegovim rečima, BiH je podeljeno društvo, "koje postoji samo zato što liberalnom svetu ne treba još jedan problem".

"Oni pokušavaju taj problem da reše tako što će Republiku Srpsku ponovo satanizovati i to nije ništa novo. To smo sve gledali u nekoj prošlosti", zaključio je Dodik.

Komentari

Vaš komentar