Đukanoviću uručena nagrada za prijem i smeštaj izbeglica sa Kosova tokom 1999.

Region 19. maj. 202216:02 > 16:044 komentara
Podeli:
Izvor: Kabinet predsednika Crne Gore

Predsedniku Crne Gore Milu Đukanović uručena je u Prištini međunarodna nagrada za ljudska prava internacionalnog koledža AAB “Za prijem i smeštaj izbeglica sa Kosova tokom rata 1999. godine i datom doprinosu unapređenju građanskih prava u Crnoj Gori”.

“Na ceremoniji uručenja nagrade, ocenjeno je da je predsednik Đukanović jedna od najistaknutijih političkih ličnosti na Balkanu, hrabar političar koji je odupirući se nacionalističkim trendovima regiona, Crnu Goru učinio simbolom stabilnosti i bezbednom zemljom za sve”, saopšteno je iz njegovog kabineta, javlja RTCG.

Predsednik Đukanović je zahvalio na visokom priznanju koje je za njega podsticaj i obaveza za dalji rad na prosperitetu Crne Gore, jačanju dobrosusedskih odnosa i životu u ujedinjenoj Evropi.

Koledž AAB je najveća institucija u nejavnom visokom obrazovanju u regionu i broji oko 22 hiljade studenata, među kojima ima studenata iz Crne Gore, i 1000 profesora.

Među ranijim laureatima međunarodne nagrade u različitim kategorijama su i bivši hrvatski predsednik Stjepan Mesić, bivši premijer Italije Masimo D’Alema, crnogorski i albanski književnici Jevrem Brković i Ismail Kadare, bivši ambasador OEBS-a Vilijam Voker, bivši portparol NATO-a Džejmi Šea i dr.

Predsednik Đukanović je tom prilikom održao veoma posećeno predavanje studentima koledža na temu: Crna Gora kao faktor stabilnosti u regionu Zapadnog Balkana. Na predavanju su bili i brojni profesori na čelu sa rektorom Bujar Demjahom, koji mu je uručio ovu prestižnu nagradu.

Komentari

Vaš komentar