Đukanovićev kabinet: Vučićevo pismo saučešća poslao proterani ambasador Božović

Region 15. avg 202208:3815 komentara
Podeli:
Izvor: Shutterstock

Na adresu kabineta predsednika Crne Gore je dostavljeno pismo predsednika Srbije Aleksandra Vučića crnogorskom kolegi Milu Đukanoviću povodom tragedije na Cetinju, upućeno sa adrese bivšeg ambasadora Srbije u Podgorici Vladimira Božovića.

Kako je saopšteno iz Đukanovićevog kabineta, pismo Vučića upućeno je sa zvanične mejl adrese Božovića, koji se predstavio kao ambasador Srbije u Crnoj Gori, prenosi RTCG.

Pročitajte još

Oni su podsetili da je Božović odlukom Vlade Crne Gore u novembru 2020. godine proglašen personom non grata.

„Današnji potez predstavlja još jedan čin nepoštovanja institucija Crne Gore. Neprihvatljivo je da i tragičan događaj na Cetinju Božović koristi da nastavlja sa svojom praksom lažnog predstavljanja i kršenja međunarodnih konvencija“, kaže se u saopštenju.

Dodaje se da će kabinet predsednika Crne Gore tim povodom zatražiti određena postupanja od Ministartva spoljnih poslova i MUP, uključujući zabranu ulaska i napuštanje teritorije Crne Gore Božovića.

„Napominjemo da je pismo iste sadržine drugi put u toku dana prosleđeno sa zvanične mejl adrese Ambasade Srbije u Crnoj Gori“, navodi se u saopštenju.

Komentari

Vaš komentar