Polemika Đukanovića i Krivokapića zbog odlaska na sahranu Atanasiju

Region 12. mar 202117:48 > 18:1818 komentara
Milo Đukanović
Izvor: Savo Prelevic/AFP

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović upitao je zašto su premijer Zdravko Krivokapić i pola Vlade bili na sahrani jednog od "otvorenijih neprijatelja njegove države i crnogorskog naroda" episkopa zahumsko-hercegovačkog Atanasija. Premijer Krivokapić poručio je Đukanoviću da je Crna Gora dočekala da joj zvaničnici idu na sahrane vrhunskih intelektualaca, a ne vođa narko kartela.

„Da ovo nije naša tužna realnost moglo bi biti za rubriku ‘Verovali ili ne’. Šta je Crna Gora dočekala…“, napisao je Đukanović na Tviteru.

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić izjavio je juče da je na sahrani umirovljenog episkopa zahumsko-hercegovačkog Atanasija u Trebinju bio privatno jer mu je bio prijatelj i dodao da ima pravo na malo privatnosti.

Delegacija Vlade Crne Gore, predvođena premijerom Zdravkom Krivokapićem, prisustvovala je u subotu sahrani episkopa zahumsko-hercegovačkog Atanasija u Trebinju, o čemu nije zvanično obaveštena javnost.

„Premijer sažaljivo moli za malo privatnosti. Za razumevanje što je s maskom na licu bio na sahrani umirovljenog episkopa SPC Atanasija Jevtića u drugoj državi. Samo što je skinuo dok je ljubio kovčeg umrlog od korone. A ne kaže šta će Premijer Crne Gore, s pola Vlade, na sahrani jednog od najotvorenijih neprijatelja njegove države i crnogorskog naroda, poznatog po fašisoidnim stavovima o pripadnicima islamske veroispovesti, onog istog koji je ne tako davno pretio da će nam, ako se naljute, i mošti Svetog Vasilija oteti i preneti u Hercegovinu“, napisao je Đukanović na Tviteru.

Krivokapić: Idemo na sahrane intelektualaca, a ne vođa narko kartela

Crnogorski premijer Zdravko Krivokapić poručio je predsedniku Đukanoviću da je Crna Gora dočekala da joj zvaničnici idu na sahrane vrhunskih intelektualaca, a ne vođa narko kartela.

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić izjavio je da je na sahrani episkopa Atanasija u Trebinju bio privatno, jer mu je bio prijatelj i dodao da ima pravo na malo privatnosti. On je ocenio da Đukanovića boli „što je ujedinjena i obespravljena Crna Gora rekla da ne želi više ni DPS niti njega kao predsednika“.

On je na Tviteru napisao da Đunaković još nije oprostio Crkvi i njenim vladikama što je „obespravljeni narod Crne Gore najpre uspravila, pa objedinila, ne pitajući ko je koje nacije i ko je koje vere“.

„Crna Gora je dočekala da joj zvaničnici idu na sahrane vrhunskih intelektualaca i najvećih duhovnika 20. i 21. veka, amislite da joj zvaničnici idu na sahrane vodja narko kartela ili belosvetskih tajkuna“, rekao je Krivokapić.

Komentari

Vaš komentar