Đukanović: Zabraniti ulazak u Crnu Goru bez negativnog PCR testa

Region 02. mar. 202114:55 > 17:3912 komentara
Podeli:
Milo Đukanović
Izvor: Savo Prelevic/AFP

Crnogorski predsednik Milo Đukanović upozorio je da je zdravlje građana u ozbiljnoj opasnosti. On je u obraćanju javnosti naveo da je potrebno zabraniti ulazak u državu bez negativnog PCR testa, ubrzati imunizaciju i sprovoditi efikasnu primenu epidemioloških mera.

„Moramo se uzdići iznad svih podela, zaboraviti na medjusobne optužbe i na sve razlike i nesuglasice političke i druge prirode, pokazati da smo kao društvo dorasli ovom izazovu i vremenu u kojem živimo“, zaključio je Đukanović.

Za nešto više od 11 meseci od posledica infekcije koronavirusom preminulo je, kako navodi predsednik, više od 1.000 gradjana Crne Gore.

Stravične brojke u svakodnevnom broju porasta obolelih i preminulih, kako kaže Djukanović, ne smeju nikoga ostaviti ravnodušnim.

„Zdravlje naših gradjana je u ozbiljnoj opasnosti“, kaže predsednik.

Zbog toga apeluje na državne institucije i gradjane da se vrate onim aktivnostima i odgovornom ponašanju, kao u prvom talasu.

„Više nego ikada potrebni su nam sistemski pristup, timsko djelovanje nadležnih institucija, profesionalnost, efikasnost i solidarnost u obavljanju svih poslova“, naveo je Djukanović.

U Crnoj Gori svakodnevno drastično raste broj umrlih i zaraženih, vakcinacija je tek počela, pojedini gradovi su zaključani ali su granice potpuno otvorene.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.

Komentari

Vaš komentar