Đukanović: Nadam se da hapšenja u „Plantažama“ nisu revanšizam

Region 12. jul 202222:241 komentar
Izvor: Kenzo TRIBOUILLARD / AFP

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović rekao je povodom hapšenja bivših članova Odbora direktora podgoričke kompanije "Plantaže", da se nada da nije reč o revanšizmu zbog najave DPS da će uskratiti podršku aktuelnoj Vladi.

On je naveo da poznaje privedene, da je sa nekima prijatelj i da će biti potrebno mnogo argumenata da poveruje da su prekršili zakon i radili suprotno interesima kompanije.

Povezane vesti

Crnogorski predsednik kazao je da nova vlast nije bila u prilici, iako je priželjkivala, da njega izvede na optuženičku klupu.

„Zato je sada ideja da se iskreira što više drugih slučajeva, uvek sa istim pitanjem: ‘To nije moglo bez Mila’. To je tek teška stupidartija“, rekao je Đukanović.

Đukanović izjavio je da su sve partije koje su u aktuelnom vladinom aranžmanu dobile uveravanje da se na prošloj sednici vlade neće glasati o Temeljnom ugovoru sa SPC (Srpska pravoslavna crkva), već da će samo biti otvorena rasprava.

Na pitanje da li to znači da ih je premijer Dritan Abazović prevario, Đukanović je rekao da je on na sastanku rekao da će biti otvorena rasprava i da se Vlada neće izjašnjavati o tom aktu.

On je istakao da je Vlada napustila dogovor dajući prioritetnost sklapanju ugovora sa SPC u odnosu na nešto što su sporazumom definisani prioriteti prilikom formiranja vlasti, a to je pre svega bavljenje poslovima iz evropske agende.

Vlada je zvanično 8. jula saopštila da je usvojila Predlog usaglašenog teksta Temeljnog ugovora Crne Gore i SPC. Nakon toga je DPS najavio da će uskratiti podršku Vladi.

Komentari

Vaš komentar