Đukanović: Mislim da vladajuća većina želi da vrati Crnu Goru u srednji vek

Region 06. nov 202115:43 > 16:0412 komentara
Podeli:
Izvor: Spencer Platt/Pool/AFP

Predsednik Crne Gore i Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović izjavio je da je ta partija spremna za političke promene u Crnoj Gori i ocenio da aktuelna vladajuća većina želi Crnu Goru da vrati decenijama, možda čak i vekovima unazad.

„Mislim da oni žele da nas vrate u srednji vek i da žele da aktuelne izazove sa kojima se suočava savremeno čovečanstvo rešavaju verskim dogmama iz Srednjeg veka. To ne treba Crnoj Gori“, rekao je Đukanović na Kongresu Alijanse žena DPS, prenela je RTCG.

On je istakao da je čak i bez istraživanja jasno da se kumuliralo nezadovoljstvo u društvu onim što su učinci aktelne vlasti.

Poručio je da je cilj partije da rehabilituje poverenje i učvrsti pozicija DPS na crnogorskoj političkoj sceni i time doprinese napretku i EU perspektivi Crne Gore, kao i da je važno da DPS širi svoj koalicioni kapacitet.

„Moramo težiti širim većinama da bismo na taj način lakše razbijali otpore na koje nailazi svaka vlada i politika kada želi da emancipuje društvo. Zato je jako važno da u narednom periodu pokažemo spremnost da širimo svoj koalicioni kapacitet, da stvaramo uslove da se u Crnoj Gori stvaraju šire i moćnije proevropske većine“, kazao je Đukanović.

Komentari

Vaš komentar