Đukanović: Iza bučnih kritika Krivokapićeve vlade ne stojim ja

Region 08. apr. 202119:085 komentara
Podeli:
Milo Đukanović
Izvor: Savo Prelevic/AFP

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović izjavio je da je krajnje nemoralno od premijera Zdravka Krivokapića da insinuira da on organizuje proteste koji mu se ne sviđaju.

„Uzaludni su pokušaji da svoje neznanje, neposvećenost i nepostojanost pokušava prikriti time što će papagajski dosadno za sve okriviti bivšu vlast“, kazao je Đukanović i dodao da je sad krenuo da to čini i prema njemu lično.

Povezane vesti

Poručio je Krivokapiću da iza bučnih kritika njegove Vlade ne stoji on.

„Ne samo zato što se ne skrivam kada kritikujem, nego zato što nikada nisam, a i neću, preduzeti ništa što bi potencijalno ugrožavalo stabilnost Crne Gore“, rekao je predsednik Crne Gore.

On je istakao da ga nijedan pojedinac, pa ni Zdravko Krivokapić, ili makar i loša Vlada, ne mogu isprovocirati na takvu neodgovornost prema državi.

„Verujem da svi zajedno imamo političke zrelosti i kapaciteta da sačuvamo mir, da pokažemo odgovornost prema strateškim državnim ciljevima za koje smo se svi deklarisali, kao i prema svim građanima Crne Gore, bez obzira kojoj političkoj opciji pripadali“, rekao je Đukanović.

Krivokapić: Neću vam dozvoliti divljaštvo i bezakonje!

Ranije danas na magistralnom putu Nikšić-Podgorica, u mestu Bogetići, službeno vozilo Vlade Crne Gore prošlo je kroz grupu građana koji su krenuli ka Podgorici, kako bi prisustvovali protestu ispred Vlade u glavnom gradu zbog usvajanja propisa kojima se omogućava lakše dobijanje crnogorskog državljanstva.

Krivokapić je kazao da se u službenom vozilu koje je ranije danas, kako je rekao napadnuto na putu Nikšić – Podgorica, nalazila njegova ćerka koja je štićena ličnost.

„Kao otac, neću vam zaboraviti njene suze i strah. Kao premijer, neću vam dozvoliti divljaštvo i bezakonje! U zemlji će vladati red i zakon na koje niste navikli. Uskoro ćete to da vidite“, rekao je Krivokapić na Tviteru.

Nekoliko stotina građana koji su se danas okupili ispred zgrade Vlade u Podgorici u znak protesta zbog najavljenog usvajanja propisa kojima će se lakše sticati crnogorsko državljanstvo, ali i oduzeti prebivalište delu crnogorskih iseljenika, pokušali su da probiju zaštitnu ogradu i izviždali su članove Vlade koji su došli na sednicu.

Skandirali su „Nije ovo srpsko leglo, već je ovo Montenegro“, „Nikad neće Crna Gora bit’ obala srpskog mora“, „Kosovo je pored Srbije“ i „Izdaja, izdaja“.

Komentari

Vaš komentar