Đukanović: DPS pokazao da više voli državu od svoje vlasti u njoj

Region 24. jan. 202113:269 komentara
Podeli:
Milo Đukanović Dritan Abazović Skupština Crne Gore
Izvor: Savo PRELEVIC/AFP

Demokratska partije socijalista (DPS) nastavlja još srčanije i posvećenije da se bori za superiorne vrednosti - građansku Crnu Goru, multikulturalnu demokratiju i evropsku budućnost društva, poručio je predsednik partije Milo Đukanović na devetom Kongresu DPS, na kojem je ponovo jedini kandidat za novi mandat na čelu stranke. Posle 30 godina parlamentarne demokratije trebalo je da DPS ode u opoziciju da bi Crna Gora doživela da partija i koalicija, koja je ostala u manjini, prizna rezultat izbora i pokaže da više voli državu od svoje vlasti u njoj, naglasio je Đukanović, prenosi RTCG.

On je ukazao da DPS posle parlamentarnih izbora 30. avgusta nije bila u prilici da sa partnerima formira vladu, a vanredni Kongres je logično rešenje.

Povezane vesti

Partija je prihvatila izbornu volju građana i odgovorila, kako navodi Đukanović, da smo razumeli njihovu poruku.

Izborni rezultat bio je ispod očekivanja i iznenađenje za veći deo javnosti. Uprkos svemu, DPS nije učinila nijedan korak koji bi pretio da Crnu Goru gurne u nestabilnost, naveo je Đukanović.

Na politički teren u Crnoj Gori je brutalno uvedena SPC,  podstrekač, jatak i advokat najmonstruoznijeg genocida u Evropi novog doba, ukazao je Đukanović.

Srpska pravoslavna crkva je branila navodno ugrožene svetinje, iako je pokušavala da zadrži imovinu koja je naš identitet, naše ime i prezime, dodao je on.

Na velikodržavni srpski nacionalizam moramo odgovoriti snagom naše države i crnogorskim društvom građana, a ne nacionalizmima multietničke Crne Gore, rekao je Đukanović, uz napomenu da DPS ima hrabrosti i odlučnosti da odbani Crnu Goru od svih nasrtaja.

On je upitao stranačke kolege hoće li sada obezbediti sveži dah i energiju da bi DPS i danas i sutra kao moćna opozicija ili još bolja vlast nastavila da utiče na kvalitet i tempo razvoja države, ili ćemo prateći balkanski stereotip, umišljeni i samodovoljni objektivizirati rezultat koji smo doživeli kao neuspeh i lične interese staviti ispred nacionalnih, upitao je Đukanović.

Đukanović je priznao da je bilo grešaka na svim niovima, ali je poručio da nema odbrane građanske Crne Gore bez jake građanske partije.

Neka je večna Crna Gora, zaključio je obraćanje Đukanović.

Pre njegovog obraćanja, Predsedništvo DPS jednoglasno je predložilo da kandidat za predsednika partije bude Milo Đukanović.

Kandidati za potpredsednike su Ivan Vuković, Nikola Rakočević, Jevto Eraković, Andrija Nikolić, Sanja Damjanović, Abaz Dizdarević, Gordana Rajović i Mirsad Mulić.

Komentari

Vaš komentar