Đukanović čestitao Dan nezavisnosti: Nepokolebljivo na evropskom putu

Region 20. maj. 202223:595 komentara
Podeli:
Izvor: Savo Prelević / AFP

Crnogorski predsednik Milo Đukanović uputio je građanima čestitku povodom Dana nezavisnosti Crne Gore, istakavši da je 21. maj kruna velikog nasleđa slavne crnogorske istorije koja ostaje u amanet pokoljenjima.

„S ponosom svedočimo da je danas u Crnoj Gori sve više građana koji uviđaju značaj naše pobede na referendumu 2006. godine. Razvoj situacije u Crnoj Gori, kao i regionalni i međunarodni kontekst potvrđuju koliko je bila vizionarska odluka o obnovi države. I koliko je važno, posebno u ovako turbulentnim vremenima, što kormilo upravljanja državom imamo u svojim rukama“, naveo je Đukanović.

POVEZANE VESTI

Istakao je da Crna Gora, već uvažena članica NATO-a, nepokolebljivo stoji na evropskom putu.

„Nismo dozvolili da s tog kursa skrene ni tokom minulog perioda dok je njome upravljala nekompetentna i nacionalno neodgovorna Vlada“, dodaje on.

Usvajanje evropskog sistema vrednosti, odgovornost prema NATO-u i članstvo u Evropskoj uniji kao krajnji cilj ostaju prioriteti državne politike, poručio je predsednik.

„Crna Gora je kroz razvoj događaja na političkoj sceni tokom poslednje dve godine pokazala da je i funkcionalna demokratija. Svoje političke probleme rešavamo demokratskim putem na izborima i u Parlamentu a ne vaninstitucionalno, uključujući i tako važne odluke kao što je smena Vlade, i izbor nove, manjinske, koja danas slavi Dan nezavisnosti“, kazao je on.

Komentari

Vaš komentar