Disciplinski postupak protiv ambasadora koji se nisu odazvali na konsultacije

Region 20. jan. 202110:39
Podeli:
Izvor: N1

Ministarstvo spoljnih poslova Crne Gore, na čijem je čelu Đorđe Radulović, pokrenuće disciplinske postupke protiv pet ambasadora, koji se nisu odazvali na konsultacije sa ministrom, a pritom nisu opravdali odsustvo.

Iz tog resora su za Dan je rečeno da bi nakon okončanja disciplinskog postupka, tim osobama mogao i prestati radni odnos, prenosi RTCG.

Opozvani ambasadori Miodrag Vlahović (Vatikan), Darko Pajović (Kina), Sanja Vlahović (Italija) i Vera Kuliš (Njemačka), kao i ambasador Nebojša Kaluđerović, nisu doputovali u Crnu Goru na ambasadorske konsultacije.

Ambasadori koji opravdano nisu mogli da dođu na konsultacije zbog zdravstvenih problema, pravovremeno su informisali Ministarstvo spoljnih poslova da nisu u mogućnosti da doputuju u Crnu Goru do 18. januara.

„Imajući u vidu činjenicu da nedolazak na ambasadorske konsultacije bez opravdanog razloga predstavlja težu povredu službene dužnosti, protiv opozvanih ambasadora će biti pokrenut disciplinski postupak. Okončanjem disciplinskog postupka opozvanim ambasadorima bi mogao prestati i radni odnos u Ministarstvu spoljnih poslova“, objašnjeno je u Ministarstvu.

Ministarstvo je sve ambasadore protiv kojih planira da pokrene disciplinske postupke, osim Kaluđerovića, prethodno opozvalo.

Komentari

Vaš komentar