Darko Mladić: Putujući cirkus se završio, moj otac nije imao šansu

Region 08. jun. 202118:357 komentara
Podeli:
Izvor: AP Photo/Darko Bandic

Darko Mladić, sin Ratka Mladića (78) kome je danas pravosnažno potvrđena presuda na doživotni zatvor zbog zločina u BiH, izjavio je da njegov otac "nije imao šansu ni na početku, ni na kraju sudjenja".

„Nažalost, ‘putujući cirkus’ se završio onako kako je i počeo“, ocenio je Darko Mladić (51) za Radio-televiziju Republike Srpske (RTRS).

POVEZANE VESTI

„General nije imao šansu ni na početku, ni na kraju sudjenja. Čestitam predsednici Sudskog veća što je imala hrabrosti da suprostavi svoje mišljenje ostatku koji već trideset godina satanizuje srpski narod“, naveo je on.

Današnje izricanje presude Mladiću dodatno je podelilo narode u BiH.

Dok je za najveći deo Bošnjaka Mladić „ratni zločinac i krvnik“, za najveći deo Srba on je „heroj“ zaslužan za odbranu srpskog naroda u ratu u BiH i stvaranje RS.

Posle izricanja presude Mladiću, na zidinama Starog Grada u Trebinju istaknuta je trobojka s Mladićevim likom i natpisom „HEROJ“.

Žalbeno veće Mehanizma za krivične sudove u Hagu izreklo je danas nekadašnjem komandantu Vojske Republike Srpske Ratku Mladiću drugostepenu presudu kojom ga je osudilo na kaznu doživotnog zatvora zbog genocida i zločina protiv čovečnosti.

Komentari

Vaš komentar