Darko Elez osuđen za ubistva, razbojništva i pranje novca na 15 godina zatvora

Region 10. nov 202116:24 > 20:1217 komentara
Podeli:
Darko Elez
Izvor: Printscreen/YouTube

Darko Elez (41) u celosti je priznao krivicu i osuđen je na 15 godina zatvora za krivična dela za koja ga tereti optužnica u predmetu "Lutka", saopšteno je iz Tužilaštva Bosne i Hercegovine.

Sporazumnim priznanjem, optuženi se odrekao prava na suđenje i prava na žalbu na presudu koju mu na osnovu sporazuma izrekne Sud BiH i pristao je na saradnju sa tužilačkim institucijama BiH i Srbije u rasvetljavanju teških krivičnih dela.

Za Eleza je predložena kazna od 15 godina zatvora, kao najstroža kazna u okviru sporazumnog priznanja krivice za organizovani kriminal u istoriji Tužilaštva i Suda BiH.

„U skladu sa sporazumom, od optuženog će biti oduzeta nezakonita imovinska korist stečena izvršenjem krivičnih dela“, dodaje se u saopštenju.

Sud BiH je nakon razmatranja prihvatio sporazum i osudio optuženog na kaznu zatvora u trajanju od 15 godina, čime je predmet „Lutka“ u potpunosti pravosnažno okončan.

Eleza je potvrđena optužnica iz slučaja „Lutka“ teretila za organizovani kriminal u vezi sa više teških krivičnih dela, među kojima su teška ubistva, pokušaj ubistva, pljačke transporta novca i druga krivična dela počinjena u periodu od 2005. do 2009. godine.

Komentari

Vaš komentar