Cvijanović: Tražićemo da brojanje glasova za predsednika RS bude pred kamerama

Region 11. okt 202211:50
Izvor: N1

Potpredsednica SNSD Željka Cvijanović izjavila je da će ta stranka zahtevati da se novo brojanje glasova za predsednika Republike Srpske snima i prenosi na javnim servisima, jer je do ponovnog brojanja "došlo manupulativno, pod pritiskom stranaca i opozicije RS", prenela je danas Radio-televizija RS.

Ona tvrdi da je Centralna izborna komisija (CIK) nezakonito odlučila o novom brojanju glasova ne da bi nešto proverila, već da prekroji izbornu volju građana.

Povezane vesti

Skandalozno je ovako nezakonito ponašanje CIK, koji pre tri dana tvrde jedno, a onda odluče ono za šta su prethodno tvrdili da nema zakonskog uporišta, dodala je Cvijanović.

Ocenila je da su Branislav Borenović i Jelena Trivić pobedu proglasili „prerano“, samo na osnovu rezultata iz Banjaluke i prema pripremljenom scenariju.

Trebalo je rano proglasiti pobedu da bi se ujutro moglo pričati o krađi, navela je Cvijanović.

„Neko bi mogao zaključiti i da se namerno odugovlačilo sa početkom brojanja glasova iz inostranstva, plašeći se još veće razlike u korist kandidata za predsednika RS Milorada Dodika, što će verovatno i biti. Da li je CIK podlegao pritisku stranaca ili strahu od protesta pred svojim vratima ili je i sam deo ove očigledne manipulacije opozicije i pojedinih ambasada, ostaje da se vidi“, izjavila je Cvijanović agenciji Srna.

Komentari

Vaš komentar