Cvijanović: Izetbegović mrzi sve što se zove Srbija i što dolazi iz Srbije

Region 21. jul. 202118:218 komentara
Podeli:
Izvor: N1

Predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je u Mrkonjić Gradu da lider Stranke demokratske akcije Bakir Izetbegović mrzi "sve što se zove Srbija i što dolazi iz Srbije".

Komentarišući Izetbegovićevu izjavu da je „srpski svet drugo ime za veliku Srbiju“, Cvijanović je rekla da u Sarajevu „definitivno imaju trajnu mržnju prema svemu onome što se zove Srbija ili inicijativama koje dolaze iz Srbije“.

Povezane vesti

„Oni u suštini ne vide tu nikakvu pretnju, ali žele da nametnu to kao pretnju svima okolo“, ocenila je ona.

Dodala je da Sarajevu smetaju i investicije koje dolaze iz Srbije, dok BiH nije u stanju nijednu investiciju da realizuje u Srbiji, Crnoj Gori ili u Severnoj Makedoniji.

„BiH nema kapacitet, zarobljena je sobom i svaka ideja je samo pretnja, umesto da u Sarajevu sednu i razgovaraju sa svojim partnerima na koji način mi možemo svoje kapacitete osloboditi i staviti u funkciju naroda i opšteg napretka“, istakla je predsednica RS.

Cvijanović je dalje ocenila da žrtve rata zaslužuju jednak tretman i da je nemoguće pričati o jednim žrtvama u BiH, a ne govoriti o drugima. Ona je ocenila da to „nije fer“.

Komentarišući izjavu lidera SDA Bakira Izetbegovića da ne treba izjednačavati strane u ratu u BiH, da to nije bio „nesretni sukob, već agresija na BiH“, Cvijanović je rekla da Izetbegović „mrzi sve ono što nije bošnjačko“.

Predsednica RS je ocenila da je Izetbegović „uporan remetilački faktor, jer zatvara vrata bilo kakvom razgovoru i bilo kakvoj šansi za zajednički život i zajedničku budućnost“.

Prema njenim rečima, Izetbegović se bori za svoju političku poziciju, koja mu je ozbiljno ugrožena na bošnjačkoj političkoj sceni, jer masovno gubi kadrove, pozicije i neke od poluga vlasti na mestima koja su procenjena kao važna.

Cvijanović je dalje navela da se na međunarodnoj sceni malo ko bavi Bakirom Izetbegovićem, već „uglavnom vole da pričaju o Miloradu Dodiku i Republici Srpskoj“.

„Jedini pravi remetilački faktor je invazivna politika koja dolazi iz Sarajeva i koja želi da sve druge preplavi, da dominira i da pravi državu koja je po meri jednom narodu, umesto da se dogovara kakva je to država koja će biti po meri svima, ako hoće da imaju zajedničku državu“, ocenila je ona.

Komentari

Vaš komentar