Crnogorska policija objavila hronologiju dešavanja na Cetinju

Region 13. avg 202215:49 > 15:5618 komentara
Podeli:
Izvor: REUTERS/Stevo Vasiljević

Crnogorska policija saopštila je da, na osnovu prikupljenih saznanja, postoje indicije, zasnovane na iskazima lica iz neposrednog okruženja V.B, koji je na Cetinju ubio 10 osoba, koje su ukazivale na promene u njegovom ponašanju, ali ne i na potencijalno izvršenje zločina, kao i da je tim povodom bio zakazan njegov specijalistički pregled.

Ne postoje saznanja, niti je policiji prijavljivano da su postojali raniji konflkti, niti bilo kakav prethodni napad u poslednjem periodu V.B. na porodicu podstanara i zato ne treba dovoditi u uzročno-posledičnu vezu ovog teškog zločina sa bilo kakvim protivpravnim ponašanjima iz prethodnog perioda, navela je Uprava policije.

POVEZANE VESTI:

Na osnovu do sada sprovedenih uviđajnih radnji, uključujući i izjave i prikupljena obaveštenja, V.B. je u petak oko 15:30 obavio telefonski razgovor sa drugim licem, čiji identitet za sada, zbog zaštite oštećenih i svedoka, nije objavljen, a u kojem je, između ostalog, saopštio da je u svojoj kući ubio porodicu koja je kod njega stanovala. Tom razgovoru je prethodio još jedan razgovor o čijoj sadržini i identitetu osoba policija, zbog razloga bezbednosti, ne želi da se za sada izjašnjava, ali koji potvrđuju prethodne navode.

Kada je policija stigla, V.B. (34) je pucao na njih, a oni su uzvratili sa oko 20 metaka. Prilikom razmene vatre, jedan policajac je pogođen u glavu, a uviđajem je utvrđeno da je jedan od metaka koji su ispalili policajci ispalili teško ranio V.B.

Policija ističe da, nakon razmene vatre njihovih pripadnika i ubijenog V.B, „shodno njihovim izjavama i izveštajima“, u jednom trenutku on više nije upotrebljavao oružje. To potvrđuje i izjava svedoka, koji je telefonom razgovarao sa V.B. i ovaj mu je rekao da je ubio veći broj lica, da je teško ranjen i da misli da neće preživeti.

U saopštenju se ističe da se i dalje utvrđuju okolnosti da li je smrt V.B. nastupila kao posledica teškog ranjavanja ili naknadnog projektila, koji je za na sada tačno neutvrđen način ispalio građanin i da, u tom smislu, policija ima određene podatke i indicije koji se proveravaju daljim policijsko-tužilačkom aktivnostima.

Komentari

Vaš komentar