Crna Gora uvodi nove mere za ulazak u zemlju

Region 20. avg. 202110:50 > 21. avg. 2021 12:3628 komentara
Podeli:
Crna gora, pokrivalice, ilustracije, Montenegro, more, Budva, primorje
Izvor: N1

Ulazak u Crnu Goru biće omogućen crnogorskim državljanima i strancima iz većine zemalja samo ukoliko poseduju dokaz da su vakcinisani makar jednom dozom vakcine protiv kovida-19, dokaz da su preležali koronavirus, imaju negativan PCR test ne stariji od 72 sata ili negativan brzi antigenski test koji nije stariji od 48 sati.

„Ukoliko lica, bez obzira na to da li su naši državljani ili stranci, sa stalnim mestom boravka u Crnoj Gori, ne poseduju nijedan od četiri dokaza, upućuju se u četrnaestodnevnu samoizolaciju koju je moguće prekinuti nakon šestog dana od ulaska u Crnu Goru uz negativan PCR test“, kazao je direktor Instituta za javno zdravlje Igor Galić na današnjoj pres konferenciji, prenose Vijesti.

Pročitajte još:

Nove mere stupaju na snagu 21. avgusta. U Crnu Goru se bezuslovno i dalje ulazi iz Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Albanije, Kosova i Severne Makedonije. To se odnosi na državljane Crne Gore i na državljane navedenih zemalja, dodao je Galić.

Svi koji ulaze u Crnu Goru dužni su da poštuju zdravstvene mere u skladu sa zdravstvenim upozorenjem Instituta za javno zdravlje koje je dostupno na svim graničnim prelazima i na internet stranici Ministarstva zdravlja Crne Gore i Instituta za javno zdravlje, rekao je on.

Dodao je da epidemiološka situacija u zemlji postaje zahtevna i da traži dodatni oprez svakog ponaosob, dok zdravstveni sistem, kako je kazao, odgovara sa više od 100 odsto svojih mogućnosti i situacija je pod budnim nadzorom.

Ukoliko planirate da provedete odmor u inostranstvu, pročitajte detaljne informacije o tome šta je potrebno za ulazak u 13 država u kojima letuje najveći broj građana Srbije.

Komentari

Vaš komentar