Najveća zaplena kokaina u Crnoj Gori: Kako su krijumčari upali u zamku

Region 27. avg 202115:3012 komentara
Podeli:
Izvor: FoNet/AP

U Crnoj Gori zaplenjeno je više od tone kokaina, što je najveća zaplena droge u toj zemlji, a akcija je sprovedena pažljivim planiranjem i koordinacijom carinika i policije.

Povezane vesti:

Prema saznanjima Vijesti, inspektori Sektora za borbu protiv kriminala sa kolegama iz Uprave carina podelili su operativna saznanja dobijena putem međunarodnih izvora – da će u Luku Bar ući kontejner banana u kom je sakriven tovar kokaina.

Pošiljka je „propuštena“ prilikom skeniranja u Baru i Podgorici, a carinici u dogovoru sa policijom nisu detaljno pregledali i istovarili robu, iako su su sistemi analize rizika izdvajali pošiljku za detaljnu kontrolu.

Službenici Uprave prihoda i carina su propustili kamion kako bi vidjeli gde će droga završiti.

Šverceri su upali u zamku i drogu odvezli sa Carinskog terminala u magacin u zetskom selu Mojanovići, gde je i oduzeta.

Izvor : FoNet/AP

Sinoćna akcija rezultirala je rekordnom zaplenom kokaina i hapšenjem Marijane Krstović (27) i Buda Krstovića (66), a za ostalim osumnjičenima se traga.

Akcija je izvedena u saradnji sa Višim državnim tužilaštvom u Podgorici.

„Droga je pronađena u pošiljci banana. Dve osobe lišene su slobode“, navela je Uprava policije na Tviteru.

Službenici Uprave policije su i danas nastavili aktivnosti na tom predmetu.

U akciji Sektora za borbu protiv kriminala (SBPK), Centra bezbednosti Podgorica, Centra bezbednosti Bar i Uprave carina i prihoda sinoć je pretreseno više objekata.

Takođe, više osoba privedeno je u podgorički Centar bezbednosti, a inspektori su ih do kasno u noć ispitivali o zaplenjenom skupocenom prahu.

Komentari

Vaš komentar